Gradina de iarna

  • gradina de iarna
    2

Gradina de iarna

Gradina de iarna este una din cele mai mari investitii din viata unui om alaturi de casa si masina. O gradina de iarna imbunatateste calitatea vietii nu doar prin generarea de oxigen dar si prin buna dispozitie pe care o avem atunci cand suntem inconjurati de plante care mai de care mai frumoase si viu colorate.

In timpul iernii conexiunea dintre noi si natura numai este la fel de stransa intrucat ne petrecem majoritatea timpului fie acasa fie in alte incaperi. Pentru cei care iubesc gradinaritul, iarna este anotimpul in care sunt nevoiti sa renunte la aceasta pasiune.

O astfel de gradina are un efect pozitiv asupra starii noastre mentinandu-ne in legatura cu natura si pe timpul iernii, iar cei pasionati de gradinarit isi pot exercita pasiunea fara intrerupere tot anul.

Forma si dimensiunea

Pozele de mai sus va ajuta sa stabiliti cum ar putea arata gradina dumneavoastra de iarna. In ceea ce priveste dimensiunea, aceasta depinde de destinatia pentru care va fi construita. De exemplu daca este un loc pentru servit masa dimensiunea recomandata ar fi de 4 x 3 m.

 

Tip de cadru

Acestea pot fi: aluminiu interior-exterior, aluminiu exterior si lemn pe interior oferindu-va posibilitatea unei intretineri cat mai usoare.

 

Tip de sticla

Este de recomandat ca acoperisul sa fie format din trei sticle cu un indice de transfer scazut (0.5 – 0.7  W/m2k) si de tip solar pentru verile calduroase.